Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Peynirli börek
200 gr. lor peyniri
1 demet maydanoz
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 demet taze soğan
4 adet yufka
1 adet yumurta akı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyın, yumurta akı, peynir ve baharatla karıştırın. Süt, yağ ve suyu çırpın. Bir adet yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpin. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir şerit gibi yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsi büyüklüğünde kesin. Üzerine bir şey sürmeden 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

İrmik paneli nuar
4 adet nuar
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Etleri ince ince dövün. Yoğurtla yumurtayı çırpın. Etleri önce una bulayın, daha sonra yoğurtla çırpılmış yumurtaya, en son da irmiğe bulayın. Kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Yanında yağda sotelediğiniz sebzelerle servis yapın.

Kırmızıbiber mücveri
4 adet kırmızıbiber
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı un
50 gr. beyaz peynir
5 dal maydanoz
1 adet küçük boy soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiberleri doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtayı çırpıp karışıma ekleyin ve harmanlayın. En son un, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Az yağlı tavaya harçtan birer kaşık dökerek önlü-arkalı pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA