Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Zeytinli nuar
1 kg. nuar
2 su bardağı kıyılmış dolgulu yeşil zeytin
1'er adet patates ve soğan
2 adet defne yaprağı
15 adet tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarımsak
Tuz
Nuarı dilimleyin, üzerine dörde bölünmüş patates ve soğan, ayıklanmamış bütün bir baş sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, tereyağı ve tuz koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 1.5 saat pişirin. Etleri tencereden alıp servis tabağına yerleştirin. Sarımsak ve defne yaprağını tencereden çıkarın, kıyılmış zeytinleri ilave edin. 10 dakika pişirin. Sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Ispanaklı fırın patates
750 gr. patates
500 gr. ıspanak yaprağı
2 adet domates
1 su bardağı kaşar peyniri
300 gr. dil peyniri
Tuz
Karabiber
Ispanağı, su ilave etmeden iki dakika kavurun, suyunu sıkıp doğrayın. Tuz ve karabiber koyun. Halka doğranmış patatesleri iki dakika haşlayın. Yağlanmış kabın ortasına halka doğranmış domates ve dil peynirini, etrafına ıspanakları koyun. Patatesleri kenara döşeyin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derecede pişirin.

Fıstıklı tatlı
2 adet yufka
1 çay bardağı kıyılmış Antep fıstığı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 kaşık tereyağı
Süt, irmik, şeker ve vanilyayı koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve karıştırarak soğutun. Biraz soğuyunca, fıstıkları ekleyin. Yufkaların üzerine bu karışımı sürüp ikiye katlayın. Tepsiye dizip 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER