YAZARA MAİL GÖNDER Bamyalı köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
300 gr. bamya
1 çay bardağı bulgur
150 gr. kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı salça
5 diş sarımsak
1 sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Bamyaları ayıklayıp yıkayın. Kıymayı, bulgur ve rendelenmiş soğanın yarısıyla yoğurun. Ara sıra su serperek macun kıvamına getirin. Top şeklinde köfteler yapıp tereyağında iki dakika kızartıp alın. Salçayı, bamyaları, soğanın kalan yarısını, biberi ve kıyılmış sarımsakları; üzerine su ekleyerek 25 dakika pişirin. Kızarttığınız köfteleri de içine ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Yoğurtlu kırmızı biber
MALZEMELER
3 adet kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
1/2 demet maydanoz
2 diş sarmısak
2 çora kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Kırmızı biberleri jülyen doğrayıp tuz ekleyin ve zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin. Üzerine nane ve karabiber serpip kenara alın. Yoğurda sarımsak ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Biberleri yoğurdun üzerine koyarak servis yapın.

Armut kızartması
MALZEMELER
2 adet büyük boy armut
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
Üzerine:
Pudra şekeri ve krema
Armutların kabuklarını soyup doğrayın. Bir kapta un, yumurta, kabartma tozunu karıştırın. Dilimlediğiniz armutları, bu karışıma bulayıp kızartın. Yağını alması için kağıt havlunun üzerine koyun. Üzerlerine krema döküp pudra şekeri serpin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.