YAZARA MAİL GÖNDER Tavuk iskender

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 paket hazır tavuk döner
4 dilim pide
1.5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı salça
8 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Döneri, iki dakika ısıtın. Pideleri kızartıp küp küp doğrayın. Sıcak su, salça, tuz ve karabiberi karıştırın. Biberleri közleyin. Servis tabağına ekmekleri dizin. Üzerine döneri yayarak koyun. Salçalı karışımı sıcak olarak dökün. En üste, közlenmiş sivri biberi koyun. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin.

Sucuklu börek
MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
4 dilim sucuk
1 adet domates
2 adet sivri biber
4 dilim dil peyniri
1 adet yumurtanın sarısı

Oda sıcaklığında çözülmüş milföy hamurlarının üzerine dilimlenmiş sucuk, domates, sivri biber ve dil peynirini pay ederek yerleştirin. Milföy hamurlarının karşılıklı iki köşesini birbirine birleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında 15 dakika pişirin.

Lokma tatlısı
MALZEMELER
1 kg. un
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı Şurubu için:
2 kg. toz şeker
5 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Üzerinde köpükler oluşunca, 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Un, maya, tuz, şeker, zeytinyağı ve suyla yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. Kabarınca yeniden karıştırın. Kaşıkla fındık büyüklüğünde lokmalar alıp yağda kızartın ve soğuk şuruba atın. 10- 15 dakika bekletip ılık olarak servis yapın.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.