Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fasulyeli çorba

MALZEMELER
1 su bardağı buğday
200 gr. taze fasulye
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Tuz
Bir gece önceden ıslatılmış buğdayı süzüp tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynayınca doğranmış fasulyeyi ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Çorbanın suyuyla ılıtıp karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

Biberli hindi pane
MALZEMELER
4 parça hindi göğsü
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 paket pane harcı
3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Hindi etini; tuz ve karabiberle tatlandırın. Ortasına dilimlenmiş kırmızı biberi koyup rulo biçiminde sarın. Önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra da pane harcına bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.

Pide pizza
MALZEMELER
1 adet ramazan pidesi
3 adet domates
7 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
100 gr. beyaz peynir
20 adet siyah zeytin
5 adet sivri biber
200 gr. kaşar peyniri
Pidenin iç kısmını, kenar kısımları kalacak şekilde bıçakla çıkarın. Un serpilmiş tepsiye koyun. İki adet rendelenmiş domatesi iki çorba kaşığı zeytinyağında, suyunu çekene kadar pişirin. Süt ekleyip pidenin ortasına dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, beyaz peyniri, çekirdekleri çıkarılmış zeytini ve kıyılmış sivri biberi koyun. Kalan domatesi halka halka doğrayıp üzerine yerleştirin; kalan kaşar peynirini ve baharatları serpin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine biraz zeytinyağı sürün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA