YAZARA MAİL GÖNDER Etli bamya

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
500 gr. bamya
250 gr. kuşbaşı et
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
4.5 su bardağı sıcak su
3 adet domates
Tuz

Bamyaları ayıklayın. Yarım limonun suyunu ve tuzu ilave ederek hepsini harmanlayın. Soğanı zeytinyağında kavurun, eti ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından yarım su bardağı sıcak su ilave edin. Rendelenmiş domatesleri ekleyip beş dakika daha pişirin ve kalan suyu tencereye koyun. Et yumuşayınca bamya ve kalan limon suyunu katın. Bamyalar yumuşayana kadar pişirin.

Sosisli makarna
MALZEMELER
1 paket makarna
1 çay bardağı zeytinyağı
3'er adet domates ve sivribiber
6 adet uzun sosis
Tuz
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün ve yarım çay bardağı zeytinyağıyla bir-iki dakika çevirin. Sosis ve biberleri doğrayıp kalan zeytinyağında beş dakika kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin, suyunu çekinceye kadar pişirin. Makarnanın üzerine sosu dökerek servis yapın.

Fırında dondurma


MALZEMELER
125 gr. margarin
1 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
500 gr. vişne Dondurma

Oda sıcaklığındaki margarin, un ve şekerin yarısını yoğurun, derin dondurucuya koyun. Vişneleri ısıya dayanıklı bir kaba sıralayın. Üzerine kalan şekeri serpin, donmuş hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin. Ilınınca dondurmayla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.