MALZEMELER
4 adet domates
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı galeta unu
4 çorba kaşığı süt
3 yumurta
Tuz
Karabiber
Kekik
Patlıcan ve domatesleri, kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin. Fırın tepsisine balıksırtı şeklinde dizin. Yumurta, galeta unu, süt ve baharatları çırpın ve patlıcanların üzerine dökün. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fasulyeli bulgur pilavı
MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr. çalı fasulyesi
125 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
4 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
Nane
Fasulyeyi ayıklayıp boydan boya incecik kesin. Bir su bardağı tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Tereyağında salça, tuz ve pul biberi kavurun. Kalan su, fasulye ve tuzu tencereye katın. Kaynayınca bulguru ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Dövülmüş sarımsağı yağda pembeleştirin. Naneyi ekleyip pilavın üzerine dökün. Sonra karıştırıp altını kapatın.
Gül tatlısı
MALZEMELER
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Su ve toz şekeri kaynatın. Yumurta ve alabildiği kadar unu iyice yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin, merdaneyle kalınca açın, parmak genişliğinde şeritler kesin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Kestiğiniz şeritleri bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. Çevirip içe doğru sararak kızartın, soğuk şerbetin içine atın.