YAZARA MAİL GÖNDER Maydanoz mücveri

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 demet maydanoz
5 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Aldığı kadar un

Çok ince doğranmış maydanoz, yumurta, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kuru naneyi karıştırıp iyice harmanlayın. Üzerine koyuca bir bulamaç elde edecek kadar un katıp tekrar karıştırın. Karışımdan kaşık kaşık parçalar alıp kızgın sıvı yağda kızartın.

Milföylü armut tatlısı
MALZEMELER
4 adet armut
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 adet vanilya

Armutların kabuklarını soyup düz dursun diye altından çok az kesin. Üzerine şeker, vanilya ve suyu koyup 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta açın ve ince şeritler kesin. Armutların üzerine yumurta akı sürün. Hamurları armutlara sarın, üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede 30 dakika pişirin. Şerbeti hamurun üzerinde gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.