YAZARA MAİL GÖNDER Hellim peynirli sebzeli pay

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
250 gr. hellim peyniri
2'şer adet havuç, kabak ve patates
1/2 demet maydanoz
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Havuç, kabak ve patatesleri soyup bütün olarak haşlayın. Soğuduktan sonra küp küp kesip dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyerek, sebzelerin rengi dönene kadar yağda kavurun. İndirmeye yakın kıyılmış maydanozu ilave edip fırın kabına alın. Yumurta, süt, un, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu blender'da karıştırın, sebzelerin üzerine dökün. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Hellim peynirlerini yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartın. Payın üzerine yerleştirerek servis yapın.

PEKMEZLİ PASTA
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı pekmez
4 çorba kaşığı un
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı Hindistan cevizi

Unu, pekmezi ve sütü tencereye alıp iyice özleşene kadar karıştırın. Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek kaynatın. İri kıyılmış cevizi de ekleyip karıştırın. Islatılmış cam bir tepsiye dökün, sıcakken üzerine Hindistan cevizi yayın. Buzdolabında birkaç saat soğutun. Üzerini cevizle süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.