YAZARA MAİL GÖNDER Ispanaklı poğaça

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 yumurta
1 çay barağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1çay kaşığı tuz
10 adet ıspanak yaprağı
1/4 demet maydanoz
2.5 su bardağı un
50 gr. tuzsuz köy peyniri

Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Ispanağı kaynar suda üç dakika haşlayıp suyunu sıkın, maydonozla birlikte robotta kıyıp karışıma ekleyin. Un, kabartma tozu, karbonat ve gerekirse biraz daha un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle açın, içine köy peynirinden koyup kapatın. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

Sarımsaklı pirinç çorbası
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
4 çay bardağı su
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz

Yıkanmış pirinci, kaynayan suya ilave edin, tereyağı ve tuz ekleyip ağır ateşte 20 dakika pişirin, ılınmaya bırakın. Yoğurt ve dövülmüş sarımsakları çırpın, ılınan çorbaya katıp karıştırın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber ve nane gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.