YAZARA MAİL GÖNDER Balıklı domates dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
6 adet iri domates
1/2 kg. mezgit fileto
1 adet kırmızı soğan
2 adet marul yaprağı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı mayonez
Tuz
Karabiber
Balığı tuzlu suda beş dakika haşlayın ve ezmeden didikleyin. Soğanı ikiye bölün. Yarısını piyazlık olacak şekilde doğrayın, diğer yarısını ince ince kıyın. Marul yaprağını da ince ince kıyıp maydanozla karıştırın. Üzerine balık, kıyılmış soğan, mayonez, tuz ve karabiber katın. İçlerini boşalttığımız domateslere balıklı harcı paylaştırın. Piyazlık doğradığınız soğanlarla üzerini süsleyip servis yapın.

Şekersiz kurabiye
MALZEMELER
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
3.5 su bardağı un

Dövülmüş ceviz, tahin, pekmez ve sıvı yağı karıştırın. Üzerine unu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.