Tost ekmeklerinin kabuklarını alın, tereyağı sürerek 180 derece fırında kızartın. Vişne, toz şeker, tarçın, vanilya ve suyu 10 dakika pişirin, içinden tarçını alın. Ekmeklerin yarısını tek sıra olacak şekilde hafif aralıklı bir kaba yerleştirin. Üzerine sıcak sosun yarısını gezdirip kalan ekmekleri yerleştirin. Kalan sosu döküp vişneleri serpiştirin.
MALZEMELER
1 paket tost ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. vişne
1 paket vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı su
Elmalı pazı buğulama
Cam bir kapta iri doğranmış pazı ve küçük doğranmış elmaları karıştırın. Üzerine bulguru ve zeytinyağını koyun. Üzerini kapatıp benmari usulü ile 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 demet pazı
1 adet elma
1 çay bardağı pilavlık bulgur
Kırmızı pul biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz