Peynirli biber kızartması
4 adet dolmalık biber
100 gr. lor peyniri
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
4 çorba kalığı mısır unu
1 çorba kaşığı acı pul biber
Biberleri temizleyip iki parmak eninde dilimler halinde kesin. İki dilim biberin ortasına lor peynirini sıkıştırın. Bu şekilde hazırlanmış biberleri 20 dakika dondurucuda bekletin. Unu, mısır ununu ve kırmızı acı biberi bir kabın içinde karıştırın. Biberleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da unlu karışıma buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
Yufkalı pilav
1 adet yufka
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı kuş üzümü
5 dal dereotu
Tereyağını eritin, pirinç ve kuş üzümü ilave edip dört dakika kavurun. Pirinçlerin rengi biraz dönünce, üzerine su ilave edip kapağı kapalı şekilde 10 dakika pişirin. Ardından dereotunu katıp karıştırın. Bir kek kalıbını yağlayın, yufkayı serin ve pilavı içine doldurun. Kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatıp 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.