YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Fıstıklı mücver
4 adet patates
1 adet kabak
2 dal taze soğan
2 çorba kaşığı kıyılmış Antep fıstığı
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
Karabiber
Pul biber
Patatesi haşlayıp ezin. Kabağı rendeleyip suyunu sıkın ve patatese ilave edin. İnce kıyılmış taze soğan, Antep fıstığı, yumurta, galeta unu, bal, yenibahar, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra bütün malzemeyi karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya sıvı yağ gezdirin ve hazırladığınız karışımdan birer kaşık alıp önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Vişneli şerbet
5 su bardağı su
1/2 kilo vişne
3 portakalın suyu
5 adet karanfil
2 çubuk tarçın
1 çay bardağı şeker
Tencerede şekeri, vişneleri, karanfil ve tarçını çatalla ezin. Üzerine portakal suyunu ve suyu ekleyip karıştırın. Ocak üzerinde 10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Tel süzgeçten geçirip soğumaya bırakın. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.