YAZARA MAİL GÖNDER Tavuklu Hasanpaşa köftesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
500 gr. tavuk kıyması
1 adet soğan
4 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Pul biber Üzeri için:
4 adet patates
1.5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Tuz

Kıyılmış soğan, kıyma, suda bekletilip sıkılmış ekmek, yumurta, karabiber, pul biber ve tuzu yoğurun. Harçtan parçalar koparıp kase şeklinde köfteler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Haşlanıp ezilmiş patatesi sıcak süt, tereyağı ve tuzla püre haline getirin. Ilındıktan sonra yumurtayla karıştırın. Köfteleri fırından alıp ortalarına püreden koyun. Tekrar fırına verip pürenin üstü kızarana kadar pişirin.

Sebzeli makarna

MALZEMELER
1/2 paket makarna
1 adet kabak
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kara biber
Kırmızı biber

Makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Tavada tereyağını eritip küp küp doğranmış soğan, kabak, havuç ve patlıcanı üç dakika sote edin. İçine baharatları ve makarnayı koyup servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.