Derin bir kabın içine ince bulguru döküp üzerine biraz su serpin. Daha sonra üzerine rendelenmiş soğanı, kıymayı, baharatları ve salçayı koyup iyice yoğurun. Bu karışımdan yuvarlak köfteler yapıp derin dondurucuda en az iki saat bekletin. Sıvı yağda kızartarak servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
500 gr. kıyma
1 soğan
1 çay kaşığı kışmış
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Baharatlı ev cipsi
Lavaş ekmeklerini uzun şeritler halinde kesin. Üst üste koyup hepsini üçgen şeklinde tekrar kesin. Tepsiye koyup fırında 10 dakika kızartın. Hemen üzerine baharatları serpin ve zeytinyağını gezdirip elinizle harmanlayın. Tekrar fırına verip beş dakika daha pişirin.
MALZEMELER
2 adet lavaş ekmeği
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik