YAZARA MAİL GÖNDER Tavuklu kırmızı soğan dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
10 adet büyük boy kırmızı soğan
150 gr. tavuk kıyması
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
6'şar dal maydanoz ve dereotu
1'er çay kaşığı kimyon ve nane
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber

Soğanları soyup üst kısımlarından birer parmak kesip düzleştirin. Daha sonra iki soğan katı kalacak şekilde, içlerini bir tatlı kaşığı ile boşaltın. Pirinci diri kalacak şekilde haşlayın. Kıyma, pirinç, küp doğramış domates, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, kimyon, nane, karabiber ve tuzu yoğurun ve soğanların içine paylaştırın. Dolmaları ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp bir fırın kabına yerleştirin. Kaba 1.5 su bardağı sıcak su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Girit mantısı
MALZEMELER
3 adet yufka
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak

Yufkaları üçgen şekilde kesin. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurun. Yufkaların geniş ucuna kıymalı harçtan koyup rulo yapın, kendi etrafında döndürün. Mantıyı kızgın yağda kızartın. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.