YAZARA MAİL GÖNDER Güveçte kurufasulye

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 su bardağı kurufasulye
2 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
10 dilim sucuk
Tuz
Karabiber

Fasulyeyi akşamdan suya koyun. Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Üzerine fasulyeyi, salçayı, dilimlenmiş sucuğu ve doğranmış sivri biberleri koyup karıştırın. Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyarak 30 dakika kısık ateşte kaynatın. Daha sonra güveç kaplarına koyup 170 derecedeki fırında 30 dakika daha pişirip servis yapın.

Kabaklı makarna

MALZEMELER
1/2 paket domatesli makarna
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2-3 dal maydanoz ve dereotu
Tuz
Karabiber

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Kabak ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayın, zeytinyağında beş dakika soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine makarnaları katıp karıştırarak beş dakika daha pişirin. Doğranmış maydanoz ve dereotu ilave ederek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.