YAZARA MAİL GÖNDER Tavuk çökertme

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
300 gr. tavuk göğüs eti
1 adet patates
1 adet lavaş ekmeği
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su

Patatesleri kibrit çöpü gibi doğrayıp kızartın. Tavuk etlerini ızgarada pişirin. Tereyağı ve salçayı bir tavada pişirin. Üzerine suyu ekleyip beş dakika kaynatın. Lavaş ekmeğini servis tabağına alın, üzerine tavukları, en üste patatesleri koyun. Salçalı yağ ve yoğurtla servis yapın.
Bulgurlu paçanga böreği

MALZEMELER
100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivribiber
2 adet domates
4 çorba kaşığı ince bulgur
100 gr. kaşar peyniri
3 adet yufka
3 adet yumurtanın akı
2 su bardağı galeta unu

Pastırmayı doğrayıp tereyağında kavurun. İnce ince kıyılmış sivri biber, küp küp doğranmış domates, bulgur ve rendelenmiş peyniri katıp karıştırın. Yufkaları 12 üçgen parçaya kesin. Üçgenlerin geniş kısmına harç koyun ve sigara böreği gibi sarın. Börekleri önce yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın ve sıvı yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.