YAZARA MAİL GÖNDER Baklava yufkasında balık

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bir adet büyükçe balığı, boylamasına ikiye bölüp kılçıklarını temizleyin. Üzerine tuz, karabiber ve eritilmiş tereyağından bir miktar sürüp defne yaprağını üzerine yerleştirin. Baklava yufkalarını dört parmak eninde kesip balıkların etrafına sarın. Üzerine tereyağı sürüp 200 derecede 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

10 adet baklava yufkası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet balık
4 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber

Ayçekirdekli kurabiye


Yağ, pekmez ve yumurtayı karıştırın. Üzerine unu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar kopartıp avuç içinde bastırın, yumurta akına ve ayçekirdeğine batırın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı pekmez
1 adet yumurta
Üzerine:
1 yumurta akı
2 çay bardağı ayçekirdeği

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.