YAZARA MAİL GÖNDER Satır köftesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
4 parça dana antrikot
5 dal biberiye
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı 1 limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Etleri çok keskin bir bıçakla, kesme tahtası üzerinde ince ince kıyın. Limon suyu, biberiye, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakları karıştırın. Eti bu sosun içinde bir saat kadar bekletin. Daha sonra yoğurup dilediğiniz irilikte köfteler hazırlayın. Izgarada köftelerin iki yüzünü de pişirin.

Ballı tulumba tatlısı

MALZEMELER
4 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
2 su bardağı un
1 çay kaşığı sirke
1 tutam tuz Şerbeti için:
5 çorba kaşığı bal
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Su ve yağı kaynatın, yağ eriyince un, sirke ve tuz ekleyip tahta kaşıkla koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ilınınca yumurtaları teker teker kırıp hamura yedirin. Ucu tırtıklı sıkma torbasıyla sıkıp çok kızgın olmayan yağda kızartın. Bal, sıcak su ve limon suyunu karıştırıp, kızaran hamurlarla karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.