YAZARA MAİL GÖNDER Sarımsaklı levrek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 adet iri levrek
20 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
4-5 dal kıyılmış maydanoz
Karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2.5 su bardağı su
Tuz

Balığın kılçıklarını çıkarıp dört parçaya ayırın. Bir tencereye balık kafasını, kılçıkları, suyu ve bir tutam tuzu koyarak kaynatın. Soğuduktan sonra süzün. Jülyen doğranmış biberleri yağda soteleyin. Kıyılmış sarımsak ve maydanozu ekleyip iki dakika daha soteleyin. Balıkları sebzelerin üzerine yerleştirin. Daha sonra baharatları ve balık suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Mısır patlaklı kurabiye

MALZEMELER
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta akı
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
2 su bardağı patlamış mısır

Yumurta akı, şeker ve sıvı yağı karıştırın. Üzerine patlamış mısır ve unu koyup harmanlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşıkla koyup fırında 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.