YAZARA MAİL GÖNDER Arpacık soğanlı mantar sote

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
20 adet arpacık soğan
150 gr. mantar
1 adet soğan
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Karabiber
Tuz

Arpacık soğanları ve mantarları tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine irice doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Unu ve sütü üzerine koyup koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuz ve karabiberi serpip servis tabağına alın.

Otlu ekmek kızartması
MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru
5 adet taze soğan
6 dal dereotu
1 çay kaşığı kekik
6 çorba kaşığı zeytinyağı

Ekmek hamurunu bir kaba alıp, üzerine kıyılmış dereotu ve taze soğanı koyup yoğurun. Üzerine zeytinyağı koyup yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp halka şekline getirin ve kızgın yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.