MALZEMELER
8 adet yufka
1/2 paket kuskus
1'er demet maydanoz ve dereotu
Taze soğan
250 gr. beyaz peynir
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kuskusu bol suda haşlayıp süzün. Ilınınca kıyılmış maydanoz, dereotu, soğan, ezilmiş peynir, tuz ve karabiberle karıştırın. Sıvı yağ ile suyu karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp bu karışımla ıslatın. Üzerine bir yufka daha koyup sekiz adet kare oluşturacak şekilde kesin. Kuskuslu malzemeyi karelerin üzerlerine koyun. İstediğiniz şekilde katlayıp tepsiye dizin. Üzerine kalan sulu sıvı yağı gezdirin. 200 derece fırında pişirin.
Maydanoz salatası
MALZEMELER
1'er demet maydanoz ve roka
1/2 demet nane
1 adet limon
4 çorba kaşığı nar
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeşillikleri iyice yıkayıp kurutun. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Yeşillikleri ince ince kıyın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını döküp elinizle harmanlayın. Üzerine fıstıkları ve nar taneleri serpin.