YAZARA MAİL GÖNDER Yeşil püreli nuar

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 su bardağı bezelye
1/2 demet nane
1 adet soğan
1 adet kesme şeker
500 gr. yağsız dana eti
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı tane karabiber

Tencereye bütün eti koyup üzerine bütün bir soğanı ve havucu da ekleyip tane karabiberleri üzerine serpin. Üzerine bir miktar su koyup 40 dakika kadar haşlayın. Bezelyeleri, soğanı, şekeri ve taze naneyi tencerede 20 dakika pişirip robottan geçirin. Pürenin üzerine eti koyarak servis yapın.

İncir tatlısı
MALZEMELER
400 gr. kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı
portakal suyu

Kuru incirlerin sap kısımlarını çıkarıp içlerini parmağınızla açın. Ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırıp incirlerin içine doldurun. İncirleri tencereye alın. Portakal suyunu üzerine gezdirin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.