YAZARA MAİL GÖNDER Cipsli tavuk şinitzel

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 parça dövülmüş tavuk göğsü
1 su bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
1 paket patates cipsi
2 çorba kaşığı tereyağı

Galeta ununu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Dövülmüş tavuk göğüslerini bu karışıma, her tarafını kapatacak şekilde bulayın. Ayrı bir kaba cipsleri ufalayın ve tavukların iki yüzünü cipsle kaplayın. Tereyağında arkalı önlü kızartın.

Kaymaklı ayva tatlısı
MALZEMELER
4 adet ayva
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 karanfil
1 adet limon
100 gr. kaymak

Ayvaların kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesip çekirdekli kısmını temizleyin. Ayvaları bir tencereye koyup üzerine limon suyu dökün. Ayvanın çekirdeklerini, şekeri, suyu ve karanfili üzerine ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp üzerine kalan suyu gezdirin. Kaymakla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.