YAZARA MAİL GÖNDER Güveçte kremalı balık

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
400 gr. mezgit fileto
1 adet sivri biber
1 çay bardağı çiğ krema 1
çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Köri

Balıkları baharatlarla karıştırıp güveç kabının içine yerleştirin. Krema, tereyağı ve rendelenmiş soğanı Üç dakika kadar kaynatın. Süzgeçten geçirip balıkların üzerine dökün. İrice doğranmış sivri biberleri de ilave edin. Güvecin üzerini yağlı kağıtla kapatın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

Havuç helvası
MALZEMELER
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. havuç
1.5 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya

Rendelenmiş havuçları, yağın yarısı ile beş dakika kavurun ve sütü ekleyip ara sıra karıştırarak pişirin. Sütü tamamen çekince şekeri ilave edin. Kalan yağı ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin. En son vanilyayı ekleyip ocaktan alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.