YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli et sote

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı et
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
2 diş kıyılmış sarımsak
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber

Etin üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine zeytinyağını ekleyip bir-iki dakika kavurun. Jülyen doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam etin. Sarımsağı ve piyazlık doğranmış soğanı katın. Bir-iki dakika daha kavurarak baharatları ekleyin ve ocaktan alın.

Sakızlı muhallebi

MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet damla sakızı

Tereyağı ve pirinç ununu hafifçe kavurun. Ateşten alıp sütü ve toz şekeri yavaş yavaş ilave edin, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Dövülmüş damla sakızını ekleyip ocaktan alın ve 10 dakika kadar mikserle çırpıp kaselere paylaştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.