YAZARA MAİL GÖNDER Yalancı paça çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
200 gr. çok küçük doğranmış et
2 su bardağı et suyu
5 su bardağı su
Terbiye için:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
7 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Et suyunu, su ile birlikte kaynatın. Eti içine katıp yumuşayana kadar pişirin. Terbiye için derin bir kapta yumurta ve unu çırpın. Üzüm sirkesi ile dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştırın. Karışımı, çorbanın suyuyla ılıtıp yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Kısık ateşte beş dakika daha kaynatın ve tuzunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Tereyağında yakılmış pul biberle servis yapın.

Sebzeli milföy börek
MALZEMELER
8 adet milföy hamuru
1 adet patlıcan
4 adet kiraz domates
50 gr. lor peyniri
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı nar ekşisi

Milföyleri oda ısısında yumuşatın. Salça, zeytinyağı ve nar ekşisini karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye milföyleri boşluk bırakmadan yerleştirin. Üzerine salçalı sosu sürün. Dilimlenmiş patlıcan, ufalanmış peynir ve domatesleri üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.