Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MALZEMELER
1.5 kg. koyun but
300 gr. kuyruk yağı
2.5 su bardağı su
Tuz

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritip tuz ekleyin, etle karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin. Üzerine eti koyup sarın ve fırın kabına yerleştirin. Üzerine suyu ekleyin. Etin üzerini alüminyum folyoyla kapatın. 200 derece fırında iki saat pişirin.

Cevizli tel kadayıf

500 gr. tel kadayıf
250 gr. tereyağı
250 gr. ceviz Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Kadayıfı didikleyip tereyağıyla karıştırın. Yarısını yağlanmış tepsiye yayıp iyice bastırın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. Kalan kadayıfı üzerine döşeyip bastırın. Üzerine ağırlık koyup 10 dakika bekletin. 210 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER