YAZARA MAİL GÖNDER Dereotlu kereviz çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 adet kereviz
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
5 su bardağı su
Dereotu
1 adet limonun suyu
Tuz
Kerevizin kabuklarını soyup rendeleyin. Üzerine limon suyunu sıkın. Unu tereyağında iki dakika kavurun. Sütü, tuzu ve kerevizleri ilave edin. Suyu koyup kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. İnce doğranmış dereotu katarak karıştırın.

Hindili börek
MALZEMELER
2 adet yufka
300 gr. hindi
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er adet patlıcan, kabak, kırmızı biber ve soğan
1'er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve tuz

Küp küp doğanmış hindiyi zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış sebzeleri ve baharatları ekleyip soteleyin. Yağlanmış tavaya bir adet yufkayı parçalayarak yerleştirin. Üzerine harcı yayın. Kalan yufkayı da parçalayıp üzerine yerleştirin. Orta ateşte önlü arkalı pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.