Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MALZEMELER
600 gr. kuşbaşı et
10 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
3 adet patates
1 çay bardağı süt
20 gr. kaşar peyniri
Tuz

Etleri su koymadan kendi yağıyla 15 dakika kavurun. Üzerine zeytinyağını ekleyip kavurmaya devam edin. İri doğranmış biber, ezilmiş sarımsak ve tereyağını ekleyin ve hiç su koymadan kapağı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri ezip sütü ve peyniri ekleyin. Sonra sütü çekene kadar pişirin. Pürenin üstüne eti koyup servis yapın.

Tarçınlı waffle
MALZEMELER
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı şeker

Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Üzerine sütü, eritilmiş tereyağını, tarçını ve vanilyayı ekleyin. Sütü, unu ve nişastayı yavaşça ilave ederek karışımı akışkan bir kıvama getirin. 10 dakika kadar dinlendirip kaşık yardımıyla waffle pişirme kabının içine dökün. İstediğiniz sosla ya da dondurmayla ikram edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER