YAZARA MAİL GÖNDER Buğdaylı ıspanak çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1.5 su bardağı buğday
300 gr. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kase yoğurt
1 adet yumurta

Akşamdan ıslatılmış buğdayları bol suda pişirin. Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın ve pişen buğdaya ekleyip beş dakika kadar pişirin. Yoğurt ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. İçine çorbanın sıcak suyundan ekleyerek ılıtın ve sürekli karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin, üç dakika daha pişirin. İnce kıyılmış soğanı yağda pembeleştirip üzerine nane ve kırmızıbiberi ekleyin. Çorbayı bu sosla servis yapın.

Acılı börek

MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
1 çorba kaşığı acı pul biber
1 adet yumurta
200 gr. lor peyniri
2 adet sivri biber 1/2 demet maydanoz

Hamuru oda sıcaklığına getirin. Közlenmiş kırmızı biberi ve sivri biberi ince ince kıyın. İçine acı biberi ve lor peynirini ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanozu, yumurta akını da ilave edin. Harcı oda sıcaklığındaki milföylerin içine paylaştırın, üçgen şeklinde kapatıp kenarlarını çatalla bastırın. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.