YAZARA MAİL GÖNDER Kremalı et sote

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
300 gr. bonfile
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Tuz
Karabiber

Eti, bir kaşık tereyağında karıştırarak kavurun. Eti tavadan alıp kalan yağı eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük doğranmış mantarları kavurun. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırın. İçine etleri, kremayı, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırarak bir taşım kaynatın.

Susamlı kraker

MALZEMELER
1 çay bardağı susam
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 yumurta
2.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su

Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke, yumurtanın akı ve suyu karıştırın, unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp çubuklar yapın. Önce yumurta sarısına, sonra susama bulayıp 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.