YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıymalı börek
250 gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı lor peyniri
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur hazırlayıp 15 dakika dinlendirin. Daha sonra iki adet bezeye ayırıp her bir bezeyi açın. Rendelenmiş soğanı sıvı yağda soteleyip kıymayı ekleyin. Kavurduğunuz kıyma ılınınca kıyılmış maydanoz ve peyniri ilave edip karıştırın. Açtığınız bir yufkayı tepsiye yayıp üzerine erimiş tereyağı sürün ve kıymalı harcı yayın. Daha sonra diğer yufkayı üzerine kapatın. 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

Pazılı yumurta
6 pazı yaprağı
4 adet yumurta
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş soğanı tereyağında iki dakika kadar kavurun. Üzerine doğranmış pazı yapraklarını ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine yumurtaları kırıp pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.