Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Arnavut böreği
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
5 gr. yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3- 4 su bardağı un İçi için:
500 gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Mayayı sütle ezip beş dakika bekletin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin. Hamuru ince açıp her tarafına zeytinyağı sürün. Üzerine harcı yayın. Hamuru rulo yapıp tepsiye koyun. 200 derecedeki fırında pişirin.

Sebzeli güveç
200 gr. karnabahar
1 adet soğan
100 gr. brokoli
5 adet mantar
1 adet patlıcan
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 ekmek hamuru
Kekik
Kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Sebzelerin hepsini aynı boyda küçük küçük doğrayın. Üzerine ezilmiş sarımsağı, baharatları ve zeytinyağını koyup harmanlayın. Ardından küçük güveç kaplarına paylaştırın. Ekmek hamurundan güveç kaplarının büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp güvecin üzerine kapatın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER