YAZARA MAİL GÖNDER Bulgurlu yaprak sarma

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
300 gr. asma yaprağı
1.5 çay bardağı pilavlık bulgur
2 adet soğan
400 gr. kıyma
1/2'şer demet maydanoz ve dereotu
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Nane
Tuz
Karabiber

Rendelenmiş soğan ve domatesi karıştırın. Üzerine salça, baharatlar ve bulguru koyup yoğurun, en son kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Asma yapraklarını üç dakika haşlayıp süzün. İç malzemeyi asma yapraklarının içine koyup sarın. Sarmaları tencereye dizin, üzerine tereyağı koyup bir su bardağı su ekleyin ve 30 dakika pişirin.

Elmalı pay

MALZEMELER
3 adet elma
4 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 tatlı kaşığı tarçın

Un, toz şeker, bir adet yumurta ve kabartma tozunu yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Yağlanmış kalıba, hamurun yarısından fazlasını yayarak yerleştirin. Elmayı rendeleyip tarçın ve bir çorba kaşığı toz şekerle karıştırın. Sonra hamurun üzerine yayın. Kalan hamurdan çubuklar yaparak üzerine koyun. Yumurtanın sarısını çubukların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.