YAZARA MAİL GÖNDER Pazı dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 demet pazı
1/2 kg. kıyma
2 adet soğan
2 çay bardağı pirinç
1/2 demet dereotu ve nane
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
2 su bardağı su

Pazıların saplarını kesip sıcak suda bir-iki dakika tuttuktan sonra süzün. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, pirinci, kıyılmış dereotu ile naneyi, salçaları ve tereyağının yarısını; yarım bardak suyu yoğurun. Pazı yapraklarını harçla sarıp tencereye dizin. Üzerine kalan suyu ve yağı koyun. Dağılmamaları için dolmaların üzerine bir tabak kapatarak pişirin.

Anasonlu gevrek

MALZEMELER
1 çay bardağı ay çekirdeği
4 çorba kaşığı tereyağ
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz

Bir kabın içine yağları ve bir miktar un koyup yoğurun. Anason, yumurtanın sarısı, kabartma tozu ve bir miktar daha un koyup, hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup unlanmış tezgahta açın. Üzerine yumurtanın akını üzerine sürüp ay çekirdeği dökün. Dilediğiniz şekilde kesip 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.