Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MALZEMELER
3 adet yufka
1 demet pazı
1 demet taze soğan
1'er demet nane ve maydanoz
100'er gr. kaşar ve beyaz peynir
2 adet yumurta
1'er çay bardağı süt ve yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yeşillikleri kıyın, tuzla ovup suyunu sıkın. Rendelenmiş peynirler ve bahatla karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurdu çırpın. Yufkayı bu karışımla ıslatıp her tarafını kaplayacak şekilde sebzeli iç harçtan yayın. Sonra rulo yapıp hafif büzerek iki parmak kalınlığında kesin. Dik olarak yağlanmış tepsiye dizin. Sütlü karışımın kalanını üzerine gezdirin. 200 derece fırında pişirin.

Ayvalı kuzu kapama

MALZEMELER
1 adet ayva
500 gr. kemikli parça et
15 adet arpacık soğan
1 çoraba kaşığı tereyağı
1 adet çubuk tarçın
1 adet karanfil
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Etleri 10 dakika kadar pişirin. İçine tarçın kabuğu, karanfil, kabuklarıyla dilimlenmiş ayva ve arpacık soğanı ilave ederek suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Suyunu çok bırakmadıysa bir su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Baharatlarla tatlandırıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER