YAZARA MAİL GÖNDER Badem ezmeli milföy

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
3-4 farklı renkte gıda boyası
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı toz badem
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 çay bardağı süt

Küçük bir kurabiye kalıbı ile milföylerden parçalar kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Gıda boyalarını yumurta akıyla sulandırıp milföylerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Toz bademi pudra şekeri ve sütle karıştırıp macun kıvamına getirin. Milföylerin yarısını ters olarak servis tabağına alın. Üzerlerine bademli karışımdan koyun. Kalan milföyleri üzerine kapatıp servis yapın.


Labneli pasta

MALZEMELER
2 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
1 paket labne peyniri
1 adet nar

Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine sütü ve sıvı yağı koyup çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da koyup karıştırın. Kek harcını dikdörtgen bir kek kalıbına koyun. 170 derecedeki fırında pişirin. Ilınınca bir su bardağı şekerli su ile ıslatın. Yuvarlak şekilde kesip üzerine labne peynirini sürün. Nar taneleriyle süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.