YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Karnabahar güveç
1/4 karnabahar
300 gr. kıyma
4 adet taze soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sirke
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Tereyağını eritip kıymayı kavurun. Salça, pul biber, maydanoz, tuz ve ince kıyılmış taze soğanların beyaz kısımlarını kıymaya ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup suyu ilave edin ve 10 dakika pişirin. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı, tuz ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp süzün. Bir güveç kabına kıymalı harcı dökün ve üzerine haşlanmış karnabaharları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

Çatal
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
2 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
Tereyağı, yoğurt, şeker, kabartma tozu, tuz ve unu, elinize yapışmayan bir hamur olana dek yoğurun. Elinizle hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alarak çubuk şekli verin ve uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta akını sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.