YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kuskuslu somon
1 su bardağı kuskus
1/2 kg. somon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dal taze soğan
3 çorba kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı beyaz biber
1 adet salatalık
1/2 demet dereotu
Tuz
Somonu küp küp doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu, doğranmış soğan, beyaz biber ve tuzu karıştırın. Karışıma somonu ilave edip buzdolabında üç saat bekletin. Kuskusu dört su bardağı suda haşlayıp suyunu süzün. Salatalıkları küp küp doğrayıp kuskusa ilave edin. Kıyılmış dereotu ve tuz ekleyin. Kuskusu servis tabağına koyup üzerine somonu yerleştirerek servis yapın.

Maydanozlu omlet
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağ
1 demet maydanoz
3 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı çiğ krema
Tuz
Karabiber
Yumurtaları bir kabın içine kırıp iyice çırpın. İçine krema, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Maydanozları ince ince kıyıp yarısını yumurtaların içine ilave edin. Diğer yarısını da kıyılmış taze soğanlarla karıştırın. Tavada tereyağını eritip, içine çırptığınız yumurtaları döküp pişmesi için bekleyin. Daha sonra üzerine kıyılmış maydanozla karıştırdığınız taze soğanları döküp üç dakika kapağı kapalı olarak pişin. İkiye katlayıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.