YAZARA MAİL GÖNDER Kremalı patatesli top köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları iyice yoğurup küçük köfteler yapın. Ardından fırında kızartın. Patatesleri ince ince dilimleyin. Üzerine çiğ kremayı ve erimiş tereyağını döküp her tarafına iyice yedirin. 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Her tarafı iyice kızarınca fırından alıp yanına kızarttığınız köfteleri dizerek servis yapın.

MALZEMELER
400 gr. kıyma
1 adet soğan
Kimyon
Karabiber
Tuz
Kekik Kremalı patates için:
3 adet patates
1.5 çay bardağı çiğ krema
3 çorba kaşığı tereyağ
Tuz

Un kurabiyesi
Tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırın. Vanilya ve unu eleyip karışımın üzerine katın. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. İstediğiniz şekli verip tepsiye dizin. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

3 su bardağı un
120 gr. tereyağı
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.