YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Ekşili tavuk haşlama
500 gr. tavuk göğsü
1 adet kabak
1 adet salatalık
1 adet limon
1 adet portakal
4 çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Tavuk etlerini iyice dövüp rulo şeklinde sarın. Ardından yağlı kağıda sarıp kaynayan suda haşlayın. Tereyağını eritip üzerine haşlanmış tavuk etini ekleyin ve her tarafını kızartıp tavadan alın. Aynı tavada limon suyu, portakal suyu ve baharatları sos kıvamına getirin. Tavuk etini dilimleyip servis tabağına alın. Tabağı; dilimlenmiş salatalık ve az haşlanmış kabakla süsleyin. Üzerine portakallı sosu gezdirerek servis yapın.

Kremalı sufle
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağ
5 çorba kaşığı çiğ krema
100 gr. bitter çikolata
1.5 su bardağı un
1.5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri çırpın. Kakao, çiğ krema ve rendelenmiş bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip bu karışımı fincanlara ya da sufle kaplarına paylaştırın. Üzerlerine biraz tereyağı koyun. İçi su dolu fırın tepsisine yerleştirip 190 derecedeki fırında 12 dakika pişirin. Çıkartıp sıcak sıcak ikram edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.