YAZARA MAİL GÖNDER Sulu top köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
400 gr. kıyma
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Kekik
Kimyon
Tuz
Karabiber
3 adet patates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su

Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, baharatlar ve galeta ununu yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Patatesleri de köftelerin büyüklüğünde doğrayın. Bir tencerede yağı eritin, üzerine salçayı ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine köfte ve patatesleri aynı anda ilave edin. Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin.


***

Kremalı karnabahar çorbası
MALZEMELER
1 adet küçük boy karnabahar
3 adet taze soğan
1 çay bardağı krema
1 tutam beyaz biber
Tuz

Çiçeklerine ayrılmış karnabahar ve taze soğanın beyaz kısımlarını bir tencereye koyun. Üzerlerini bir parmak geçecek kadar su koyup tuz ekleyin ve 25-30 dakika pişirin. Haşlanan sebzelere; krema ve beyaz biberi ekleyip blenderden geçirin. Çorbanızın üzerini incecik kıydığınız taze soğanla süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.