YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli muska böreği

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
3 adet yufka
1 adet kırmızı biber
1 adet havuç
6 adet sivri biber
6 adet mantar
1/2 çay bardağı zeytinyağı
250 gr. lor peyniri
8 dal kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber

Kırmızı biber, havuç, sivri biber ve mantarları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber katıp ocaktan alın. Lor peyniri ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına harçtan koyup muska şeklinde sarın. Açılmaması için uçlarına su sürüp yapıştırın. Sıvı yağda kızartarak servis yapın.

Fındıklı chesecake
MALZEMELER
2 paket bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 bardak toz şeker
1 paket labne peyniri
1su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı ince kıyılmış fındık

Bisküvileri robotta ezin, eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Harcı yağlanmış kelepçeli bir kalıba bastırarak yerleştirin. Yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine un, vanilya ve labne peynirini koyup çırpmaya devam edin. Harcı bisküvilerin üzerine dökün. 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Soğuyan tatlının kenarlarına su sürüp kıyılmış fındıkları serpin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.