YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Limon soslu kek
1 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Sosu için:
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Toz şeker ve yumurtaları çırpın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya ve unu da ekleyip tekrar çırpın. Kabartma tozunu ve limon kabuğunu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın. Kek kalıbına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine limon suyu ve pudra şekeri karışımını gezdirin.

Ispanak çorbası
1/2 kg. ıspanak yaprağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz
Ispanağı beş dakika haşlayıp süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu aldıktan sonra ince ince kıyın. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağının yarısıyla kavurun. Ispanağı ekleyip birlikte iki-üç dakika daha kavurmayı sürdürün. Unu, kalan zeytinyağında kavurun. Üzerine su ve sütü ekleyin. Kavurduğunuz ıspanağı da tencereye alın. Tuzunu ayarlayıp, 10 dakika pişirip ocaktan alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.