YAZARA MAİL GÖNDER Brüksel lahanalı omlet

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 kg. brüksel lahanası
1 adet soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı çekilmiş fındık
12 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Brüksel lahanalarını temizleyip tuzlu suda beş dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Doğranmış soğanı iki çorba kaşığı tereyağında kavurun. Üzerine Brüksel lahanalarını ilave edin. Tuz ve karabiber serpip soteleyin. Yumurtaları, tuz ve fındıkla çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavada omletleri pişirin, üzerine lahanalı harçtan koyup ikiye katlayın.

BADEMLİ SAKIZLI MUHALLEBİ

MALZEMELER
1 çay bardağı çekilmiş badem ve fındık
3 parça damla sakızı
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı dolusu un
10 çorba kaşığı toz şeker

Unu, rengi dönüp kokusu çıkana yağda kavurun. Üzerine süt ve toz şekeri ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak biriki taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.