MALZEMELER
3 adet biftek
100 gr. kıyma
1 adet soğan
3 adet lavaş
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
Rendelenmiş soğan, salça ve kıymayı yoğurun. Biftekleri iyice dövüp inceltin. Bir kat biftek, bir kat kıyma olmak üzere üst üste dizin, derin dondurucuda dondurun. Kullanacağınız zaman ince ince dilimleyip yağsız tavada pişirin. Lavaşı ısıtıp üzerine döneri yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip sarın.
Haşhaşlı kurabiye
MALZEMELER
200 gr. mısır nişastası
1 su bardağı un
2 adet yumurta
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tane haşhaş
1 çorba kaşığı reçel
Nişasta, un, tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini yoğurun. Yumurtaları ekleyip yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassıltın ve ortasına parmağınızla çukur yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. 190 derecedeki fırında pişirin. Soğuyunca çukur kısımlara reçel dökün.