YAZARA MAİL GÖNDER Yağlı mantı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru
1 adet yumurta
6 çorba kaşığı kıyma
6 çorba kaşığı rendelenmiş soğan

Ekmek hamurunu yumurtayla yoğurun. Kıymayla rendelenmiş soğanı yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, içine kıymalı harçtan koyup yıldız şeklinde kapatın. Mantıları kızgın yağda kızartın. Dilerseniz üzerine domatesli sos dökerek servis yapın.

ISPANAK SAPI ÇORBASI
MALZEMELER
1/2 kg. ıspanak sapı
2 adet patates
2 adet havuç
1adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
4-5 su bardağı sıcak su
1 adet limonun suyu
4 adet sarımsak
Tuz
Nane

Ispanak saplarını ince ince kıyın. Patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın. Salçayı tereyağında kavurup üzerine doğranmış patates ve havucu ekleyin. Hemen ardından sıcak suyu ekleyip beş dakika haşlayın. Tuzunu ayarlayın. Ispanak saplarını ekleyip 10 dakika daha pişirin. Dövülmüş sarımsak, limon suyu ve naneyi karıştırıp çorbanın üzerine dökerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.